Huhmariin nousemassa maakunnan pisimmät kuntoportaat
SeuraJulkaistu: 15.06.2021 11.30

Huhmariin nousemassa maakunnan pisimmät kuntoportaat


Ylivieskan Kuula on yhdessä eri urheiluseurojen, LC-klubien ja järjestöjen kanssa käynnistämässä Huhmarin kuntoporras -hanketta. Tavoitteena on rakentaa Huhmariin maakunnan pisimmät kuntoportaat. Kuula toimii hankkeen vastuullisena toteuttajana. Tavoitteena on lähes 250 askelman kuntoportaat syksyyn 2022 mennessä. Hanke aloitetaan syksyllä 2021 pohjatöiden tekemisellä ja varsinainen portaiden rakentaminen tapahtuu kesällä 2022.

Väinö Haapakoski Kuulasta sanoo, että seura hakee hankkeelle Rieska Leaderin rahoitusta. Kustannusarvio on 65 000 euroa, josta materiaalikustannukset noin 50 %.

  • -Hanke vaatii paljon talkootyötä. Tavoitteena on eri organisaatioiden yhteistyöllä tehdä kaikki rakentamiseen liittyvä työ talkoilla. Talkootyön osuus hankkeessa on 1 000 – 1 200 tuntia, sanoo Haapakoksi.

Pitkien kuntoportaiden suunnittelussa huomioidaan maisema-arvot ja eri käyttäjätyhmien liikunnallinen rasittavuus ja laaja käyttäjäkunta. Nykyisten hiihto- ja pyöräily- ja muiden lajien reitit säilyvät ennallaan. Suunnittelussa on ollut mukana Huhmaria käyttävien eri lajien harrastajia.

  • -Suunnittelemme kuntoportaat niin, että Huhmarissa voidaan pitkän tauon jälkeen taas järjestää SM-tason hiihtoja. Maastopyöräilijöiden reittitarpeet on huomioitu. Näiden lisäksi ohjaamme kuntoportaat kulkemaan maisemallisesti parhailta paikoilta. Portaat eivät nouse alhaalta ylös laskettelurinnettä pitkin. Hyödynnämme rinteen itäpuolen alueen louhikot ja saamme portaisiin Lapin tunnelmaa ja kaukomaisema arvot, Haapakoski kuvailee hanketta.

Kuntoportaiden rakentaminen liittyy osana vuodelta 2017 olevaan Huhmarin kehittämishankkeeseen. Hankkeen tavoitteena on alueen kokonaisvaltainen kehittäminen ja Huhmarin nostaminen alueen merkittäväksi liikuntakeskukseksi.

Ylivieskan Kuula Ry

Kauppakuja 5

84100 YLIVIESKA

sanna.jokela@ylivieskankuula.fi

0442354684

Y-tunnus: 0190563-7