Jylhä ja Hämäläinen onnistuivat hankalissa olosuhteissa Ylläksellä
Julkaistu: 17.07.2022 09.18

Maastopyöräilyssä Piia Jylhä oli viides ja Jani Hämäläinen 13. NUTS MTB Ylläs-Levi ajossa. Jani Hämäläinesen pyörä kulki tunturissa erinomaisesti. Tuloksena oli 75 kilometrin 13. sija viidenkymmenen pyöräilijän joukossa ajalla 4.27.29. Piia Jylhä oli samalla matkalla naisten sarjassa viides ajalla 6.04.22. Ajo oli Piialle raskas mutta poikkeavaan kisakauden alkuun nähden ajo oli hyvä suoritus.

75 kilometrin voittoon ajoi miehissä Juha Kangaskokko / OTC ajalla 3.42.30 ja naisten sarjassa voittoon ajoi myös OTC:n kuski Maria Mikkonen ajalla 4.33.54.

Matkaan lähti reilujen sateiden jäljiltä liukkaille ja mutaisille reiteille 30, 55 ja 75 kilometrin matkoille yhteensä 135 kuskia. Uhkaava ukkosrintama sai järjestäjät tekemään vielä viime hetken muutoksen ja Kukastunturin huiputus muutettiin tunturin alamaastojen kautta kulkemaan. Silti reitillä riitti nousua, ja uudelle 75 kilometrin matkallekin startattiin erityisen pitkään ja vaativaan nousuun.