Kuula tähtää hiihdon kehitysohjelmalla korkealle
Julkaistu: 23.09.2021 14.10

Kuula tähtää hiihdon kehitysohjelmalla korkealle


Ylivieskan Kuula on tehnyt hiihdon kehitysohjelman, jonka tavoitteena on nostaa alueen hiihdon tasoa. Tavoitteena on uusi taso kilpaurheilussa, Huhmarin palauttaminen merkittäväksi valtakunnalliseksi hiihtokeskukseksi sekä Hiihtokoulun uudistaminen.

Kuula tavoittelee tulevina vuosina Huhmariin isoja kisoja. Edellisen kerran Huhmarissa on hiihdetty kansallisia kisoja yli viisi vuotta sitten ja yleisen sarjan SM-kisat olivat 2003. Tulevana talvena Kuula palaa perinteisiin Huhmar-hiihtoihin. Myöhempinä vuosina tavoitteena on FIS-hiihdot ja sen jälkeen Suomen Cupin ja eri ikäryhmien SM-tason kilpailut.

Huhmari sai Salpausselän jälkeen toisena suomalaisena hiihtokeskuksena FIS:n myöntämän sertifikaatin homologoiduista eli kansainvälisesti hyväksytyistä hiihtoradoista. Tästä meidän on kiittäminen liikuntaneuvos ja FIS:n homologointitarkastaja Tarmo Ängeslevää. Huhmarissa on homologoidut 5 ja 7.5 kilometrin hiihtoradat. Nykyinen sertifikaatti on voimassa kesään 2023 saakka. Huhmarissa tulee järjestää siihen mennessä FIS-hiihdot, jotta sertifikaatti on jatkossakin voimassa, toteaa ylivieskalainen FIS:n homologointitarkastaja Juha Torvikoski tulevaisuuden suunnitelmista.

Viime vuonna perustetulla Kuula Ski Teamilla seura tavoittelee nousua valtakunnallisesti merkittäväksi hiihtoseuraksi. Tavoitteemme on puolen vuosikymmenen päässä. Luomme tasokkaalla leirityksellä sekä valmennuksen- ja suksihuollon osaamisella hiihtäjille edellytyksiä nousta lajin kansalliseen kärkeen, sanoo Kuula Ski Teamin valmennuspäällikkö, itsekin aikanaan Vancouverin paralympiakisojssa hopeaa ottanut ja moninkertainen MM-mitalisti Maija Järvelä.

Kolmas tärkeä tavoite on Hiihtokoulun uudistaminen. Haluamme palata aikaan, jolloin lasten määrä oli 100+ hiihtokoululaista. Uudistettu Hiihtokoulu on tasoryhmittäin ja alkaa sulan maan aikana lokakuun alussa sisältäen koko talven ajan lastenhiihtoja, Pertti Heinonen Kuulan hiihtokoulusta toteaa.

Huhmarissa on kansainvälisesti homologoidut radat ja viime vuosina viiden kuukauden ensilumen latu. Meillä on useampi ammattivalmentajatutkinnon suorittanut valmentaja ja suksihuollossa pitkäaikaista kokemusta Suomen hiihtomaajoukkueesta. Kun tähän lisää vielä Ylivieskan aseman alueellisena liike-elämän keskuksena, niin uskomme Huhmarilla ja Kuulalla olevan kaikki edellytykset nousta merkittäväksi valtakunnalliseksi hiihdon toimijaksi, sanoo Kuulan hiihtojaoston puheenjohtaja Jouni Harju.

Ylivieskan Kuula Ry

Kauppakuja 5

84100 YLIVIESKA

sanna.jokela@ylivieskankuula.fi

0442354684

Y-tunnus: 0190563-7