KILPAILUOHJEET

YLIVIESKAN KUULAN Tuplasprintti suunnistuskilpailu 24.4.2022.

KILPAILUN ORGANISAATIO
• KILPAILUN JOHTAJA Jukka Nissilä 0445109334, Jukka.nissila@k-rauta.fi
• RATAMESTARI Antti Isokääntä
• VALVOJA Aija Tilvis, Saloisten Reipas
• LÄHDÖT Markku Jylkkä, Juhani Jaakola
• KAHVILA Tuija Sipilä


Kilpailukartta: Sprinttisuunnistuskartta, tulostekartta 4/2022. Kartta on mittakaavassa 1:4 000, sarjoilla H/D60 ja vanhemmat 1:3 000. Käyräväli 2,5 metriä. Kartta on muovikotelossa. HUOM! Alueella saattaa olla kilpailuhetkellä joitain karttaan merkitsemättömiä ”irtotavaroita”, kuten penkkejä tai roskiksia/roskalavoja.
Maasto: Kilpailu käydään pääsääntöisesti kaupungin kaduilla. Kilpailijoiden on noudatettava liikennesääntöjä. Radat on rakennettu niin, että suurin osa matkasta taitetaan asfaltilla ja lyhyitä pätkiä nurmikoilla ja hiekalla; iltapäivän kilpailussa pisimmillä radoilla käydään myös metsässä.
Jalkineet: Kilpailussa ei saa käyttää piikkareita.
Rastit: Mallirasti on nähtävillä opaspaalulla.
Leimaus: Kilpailussa käytetään emit - leimausjärjestelmää. Tarkista kortin toimivuus mallirastilla(nollaleimasin). Kilpailukortin voi vuokrata infosta (5 €). Vuokratut kortit palautetaan samaan paikkaan. Palauttamatta jääneestä kortista peritään 80 € maksu.
Lähdöt: Ensimmäisen kilpailun ensimmäinen lähtö on klo 10.00 ja toisen kilpailun ensimmäinen lähtö on klo13.00. Jälki-ilmoittautuneet lähtevät kilpailun alussa. Lähtöihin on viitoitus opaspaalulta.
Lähtöajat: ovat nähtävissä netissä, tulostaululla sekä lähtöpaikoilla. Molempiin lähtöihin on matkaa n. 0,3 km. Lähtöpaikoilla ei ole wc:tä.
Kilpailunumerot: Kilpailijat käyttävät kilpailunumeroa. Molemmissa kilpailuissa käytetään samaa numeroa. Omat hakaneulat. Kilpailunumero pitää palauttaa maalissa. Kilpailunumerot ovat kilpailukeskuksessa.
Irralliset rastimääritteet ja kilpailukortin tarkistuslipukkeet ovat saatavilla lähtöpaikalla.
Rastinmääritteiden kiinnitystarvikkeita ei ole tarjolla. Rastimääritteet on painettu myös karttoihin.
Lähtöjen toiminta 4 min. ennen lähtöaikaa kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan, 3 min ennen lähtöaikaa nollataan emit, kilpailija on itse vastuussa emit-numeronsa oikeellisuudesta. 2 min ennen lähtöaikaa kilpailukartta nähtävillä. 1 min ennen lähtöaikaa siirrytään karttojen viereen.
Kartan saa ottaa lähtöhetkellä. Lähdöstä on viitoitus K-pisteelle H/D10, H/D12 ja H/D14 lähdön erillisohje Kilpailukartta annetaan minuutti ennen lähtöä.
Maali Kilpailussa on yksi viimeinen rasti. Maali sijaitsee kilpailukeskuksessa. Viimeiseltä rastilta johtaa viitoitus maaliin. Kilpailussa käytetään maalileimausta.
Maali suljetaan viimeisen kilpailijan saavuttua maaliin tai viimeistään aamupäivällä klo 11.30 ja iltapäivällä klo 15.10. Keskeyttäneet: Keskeyttänyt kilpailija tulee maaliin, leimaa maalilinjalla ja ilmoittaa keskeyttämisestään kilpailukortin tarkastuksessa.
Tulokset Kilpailun jälkeen tulokset väliaikoineen julkaistaan Ylivieskan Kuulan nettisivulla www.ylivieskankuula.fi
Palkintojen jako: Päivän yhteistulosten perusteella sarjoissa H/D10 -14 palkitaan kolme parasta ja kaikille lopuille osallistujapalkinto, sarjoissa H/D16 - 21 palkitaan kolme parasta sekä sarjoissa H/D40 ja vanhemmat palkitaan voittajat.

Ylivieskan Kuula Ry

Kauppakuja 5

84100 YLIVIESKA

sanna.jokela@ylivieskankuula.fi

0442354684

Y-tunnus: 0190563-7