Ulkopeli hallissa kauttaaltaan hyvää – suurimmat kehityskohteet henkilökohtaisessa suorittamisessa
Julkaistu: 05.03.2019 00.00

Ulkopeli hallissa kauttaaltaan hyvää – suurimmat kehityskohteet henkilökohtaisessa suorittamisessa

Kuula pelasi talvikaudella kolme harjoitusottelua, joista tuloksena oli yksi tasapeli ja kaksi voittoa. Vaikka pisteistä ei tässä vaiheessa pelatakaan, on joukkueen tärkeä saada yhdessä onnistumisia alle ennen tosipelien alkua.

Kuulan pelinjohtaja Erno Hautamäki summaa menneet hallipelit seuraavalla tavalla.

Viime kaudella aloittamamme prosessi on edennyt siihen pisteeseen, että halusimme tarjota, niin joukkueellemme kuin yksilöillekin, mahdollisimman kovia paikkoja oman tason mittauttamiseen. Tästä syystä rakensimme hallikauden siten, että pääsemme pelaamaan lähtökohtaisesti itseämme kovempia vastustajia vastaan. Ja vieläpä niin, että haaste kasvaa peli peliltä. Tämä ei kuitenkaan toteutunut suunnitellusti, sillä Lippo joutui perumaan saapumisensa Alajärvelle influenssaepidemian takia ja Ankkurit juoksutti kiilaan kokemattomamman joukkueen, kuin mitä olimme odottaneet. On kuitenkin turha murehtia asioita, joihin ei itse voi vaikuttaa.

Hallikausi tarjosi meille kaikesta huolimatta mahdollisuuden kehittää omaa peliämme. Saimme otteluista paljon informaatiota siitä, mihin meidän on syytä joukkueena jatkossa harjoittelussa keskittyä. Pääsimme myös näkemään miten pelaajat reagoivat peleissä eteen tuleviin tilanteisiin. Joukkueemme on muuttunut melko paljon, joten on myös tärkeää oppia, miten haluamme toimia erilaisissa tilanteissa. Pelitavan ohjaama kollektiivinen toiminta onkin ajankohtaan nähden ihan hyvällä tasolla.

Otteluissa suurimmat kehityskohteet ovat olleet henkilökohtaisessa suorittamisessa. Ulkopeli on ollut kauttaaltaan hyvää. Muutamia selkeitä parannusta kaipaavia asioita on noussut esiin ja niiden kehittämiseen tullaan keskittymään maaliskuun aikana sekä päästyämme ulos harjoittelemaan. Sisäpelissä meidän tulee vielä selkiyttää lyöntiratkaisujamme ja nostettava lyöntien laatua yksinkertaistamisen kautta. Asiat ovat kuitenkin hyvällä tolalla, kun peliä kehittäviin asioihin voidaan harjoittelua kohdentamalla vaikuttaa. Valmennuksen tehtävänähän on auttaa pelaajia saamaan paras osaamisensa joukkueen käyttöön.

Kevät tästä eteenpäin

Tärkeintä on tietenkin saada kaikki miehet kuntoon. Rinkimme on kapea ja se on kostautunut hallipeleissä. Kaksi viimeisintä peliä jouduimme pelaamaan kymmenellä miehellä. Onneksi poissaolojen kohdalla on osittain ollut kyse varotoimenpiteistä ja nyt sivussa olleet pelaajat ovat varmasti mukana viimeistään siirtyessämme ulos harjoittelemaan.

Talvikaudella joukkue kokoontuu leireilemään vielä kahdesti. Ensi viikolla ohjelmassa on viimeinen lajileiri ja maaliskuun lopussa pidetään testit, joissa nähdään, miten syksyllä asetetuissa tavoitteissa on kenenkin kohdalla onnistuttu. Huhtikuussa toivotaankin sitten kevään etenevän nopeasti. Tarkoituksena on päästä Suvannolle koko joukkueen voimin pääsiäisenä.

Ennen 11.5 tapahtuvaa sarja-avausta pelaamme neljä harjoituspeliä. Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Suvannolla vietetään varsinaista superviikonloppua, kun pelaamme lauantaina Oulun Lippoa vastaan ja sunnuntaina kiilaan juoksee Sami Haapakosken kasaama Sigge All Stars. Vappuna kohtaamme kotikentällämme Sotkamon Jymyn ykköspesisjoukkueen ja 5.5. matkaamme Puijon vieraaksi.

Seuran uusimmat

Ylivieskan Kuula Ry

Kauppakuja 5

84100 YLIVIESKA

sanna.jokela@ylivieskankuula.fi

0442354684

Y-tunnus: 0190563-7