Miesten Suomensarja, Suomensarjan pohjoislohko

Muhoksen Pallo-Salamat - Kuula   1 - 1

Ponkilan pesäpallokenttä

Kuula voitti Muhoksen Pallo-Salamat Ponkilassa

Kovalla ykköskärjellä miesten suomensarjan pohjoislohkossa operoiva Muhoksen Pallo-Salamat joutui toteamaan sarja-avauksessa Ylivieskan Kuulan paremmaksi. Kotiutuslyöntikilpailun jatkopareille venynyt ottelu meni Kuulan nimiin 1-2 (0-3, 5-2, 0-0, 3-5).

Ensimmäisen jakson sankari oli kauden ensimmäisessä sisävuorossa kaksi juoksua lyönyt Eemeli Jämsä. Tulitukea jokeripaidassa pelanneelle Jämsälle antoi Joni Jokilehto, joka niittasi avausvuoroon 0-3-lukemat taululle.

Seuraavat seitsemän sisävuoroa olivatkin sitten ulkopelin juhlaa, sillä enempää juoksuja ei ensimmäisellä jaksolla nähty.

Jaksotauon jälkeen MuPSin pelätty keula alkoi väläytellä osaamistaan. Isäntien Antti Tolonen iski ensimmäisessä vuorossa kotiin nopeajalkaisen Sami Ojalan ja Samuli Pohjolan. Kuula kavensi tasoittavalla vuorolla lukemiksi 2-1, kun Juho Haapakoski löi tolpat hihoissa pelanneen Juho Matolan kotiin.

Jakso jatkui tasaisissa merkeissä loppuun saakka. Molemmat onnistuivat ennen viimeistä sisävuoroaan kertaalleen. Ensin Pohjola vei MuPSin 3-1-johtoon toisen vuoron aloittavalla. Jämsä toi Kuulan jälleen juoksun päähän kolmannessa vuorossa.

Toinen jakso ratkesi MuPSin astellessa viimeistä kertaa sisälle. Monissa liemissä marinoitu Jarmo "Viittasjamppa" Viittanen löi lukemiksi 4-2 ja kotijoukkueen viidennen sivalsi lyöjäjokeri Jani Korhonen. Kuula ei onnistunut viimeisessä sisävuorossaan virittelemään kiriä, joka olisi uhannut MuPSin jaksovoittoa.

Juoksuttoman supervuoroparin jälkeen joukkueet alkoivat treenata oikein kunnolla kotiuttamista. Kotiutuslyöntikilpailun ensimmäinen viiden satsi tasattiin 2-2. Seuraavassa kolmessa parissa molemmat onnistuivat kertaalleen.

Paremmuus ratkesi vasta kolmannella kierroksella, jossa Kuula aloitti komeasti lyömällä kaksi juoksua. Ratkaisijoiksi nousivat kokeneet Jani Moilanen ja Haapakoski, jotka molemmat olivat onnistuneet kotareissa jo kertaalleen. MuPS ei saanut miestä enää lainkaan kotiin, mikä tiesi kahden sarjapisteen matkaamista Ylivieskaan.

Kuula pelaa seuraavan 25. toukokuuta, jolloin Suvannolle vieraaksi saapuu tähän asti ilman pistemenetyksiä pelanneen Oulun Lippo Juniorit. Ottelu alkaa kello 18.