Miesten suomensarja, Runkosarja

Kuula - Rovaniemi

Suvannon pesäpallokenttä

Kuula taipui Napapiirin Pesikselle kauden avausottelussa

Napapiirin Pesis Rovaniemeltä osoitti, että Lapissa osataan pelata pesäpalloa. Hyvin lyönyt rovaniemeläisjoukkue haki täydet sarjapisteet Suvannolta suomensarjan kauden avauksesta jaksoin 0-2 (2-4, 1-3).

Vieraat yllättivät Kuulan railakkaalla lyöntipelillään heti kauden ensimmäisessä sisävuorossa. Taululle tärähti tylyt 0-3-lukemat, kun Eetu Janatuinen kotiutti kerran ja Oskari Satta kahdesti.

Kolmannessa vuorossa Aapo Ahonen lisäsi Napapiirin Pesiksen johdon 0-4:ään. Kuulan kiri jäi vajaaksi, kun kotijoukkue onnistui juoksun teossa kolmannessa ja neljännessä sisävuorossa kerran. Ylivieskalaisten kauden avauspinnan löi jokerina pelannut Niko Jutila. Toisen juoksun arkkitehtina toimi Juho Haapakoski.

Toisella jaksolla Kuula oli pelin päällä kolmanteen vuoropariin asti. Juuson Rantalan avausvuoroparin juoksi piti tilanteen 1-0:ssa siihen asti, kunnes Ahonen puhkoi Kuulan takakentän kolmen juoksun arvoisesti. Neljännen vuoroparin takaa-ajo jäi Kuulalta piippuun, eikä vierailla ollut vaikeuksia puolustaa johtoaan

Kuulan parhaana palkittiin lukkarina pelannut Eetu Paananen. Kakkospalkinto meni jokerina pelanneelle Petri Partalalle.