A-tyttöjen turnaus
Julkaistu: 11.03.2019 00.00

Lauantaina 9.3. aamuvarhaiselle Peräseinäjoen Ritohallia kohden A - tyttöjen turnaukseen mukana kahdeksan jotakuinkin tervettä tyttöä.

Ensimmäiseksi vastaan asettui Nurmon joukkue heidän useasta mahdollisesta.

Heillä hieman laajemmasti materiaalia käytössä, mutta meillä peli lähti tosi hyvin heti uomiinsa.

Julian syöttövuorolla ote heti meille ( 6 - 0) ja pelaamisessa kauttaaltaan hienoa rauhallisuutta jota touhusta meillä on koko talven puuttunut. Pallot reilusti ylös puolustuksista ja siitä järkevä hyökkäys takaisin. Nurmon aikalisät 0 - 6 ja 3 - 15 tilanteissa.

Hyvä syöttöminen jatkui koko erän Nea, Ella ja Satu tekivät pisteitä vuoroillaan ja syötöllä saatiin ohjattua heidän hyökköyksiään huonoille paikoille.

Erä meille 25 - 15

Toinen erä tasaisempaa tilanteita 6 - 6, 9 - 9, 19 - 19 tiukkuudesta huolimatta olin luottavaisena toisestakin erävoitosta, koska homma toimi hyvin hallittuna kaikilta osa alueilta.

Nurmo nousi johtoon 23 - 20, saatiin pallo pois ja Nean syöttövuorolla noustiin edelle 24 - 23.

Nurmo tasoitti, meiltä torjunta ja viimeisen pisteen teki Sara 26 - 24 erä meille.

Tässä erässä Nealta onnistui kaikki yhteensä 9 pistettä tehtynä syötöllä ja hyökkäyksillä.

Seuraavaksi Kyrön Voima joka on ollut joskus meille haasteellisempi vastustaja.

Tasaista kaikenaikaa ensimmäisessä erässä. Pisteen erolla mentiin tilanteeseen 23 - 23 josta KyVo kiri voittoon 26 - 24

Toisessa erässä sitten meiltä onnistui kaikki kaikilta ja rallateltiin selvään erävoittoon, tämä oli Ellan erä syötti ja torjui pisteitä.

Sitten pikkuerään, tasaista alussa 5 - 5 tilanteeseen asti josta Saran ja Nean suorituksilla karkuun 12 - 6 ja KyVo; n aikalisä. Nean hyökkäykseen erä ja ottelu päättyi meille 2 - 1

Välierässä vastaan asettui Vaasan Kiisto ja taas tasaisissa merkeissä alussa kunnes Nean syöttövuorolla karkuun 7 - 4 ja Iida jatkoi 9 - 5.

Kiisto vaikeuksissa kokoajan meidän syöttäjien kanssa jolla saralla onnistuttiin eritoten.

25 - 16 erä meille ja meillä pelaamisen rauhallisuus vaikeissa tilanteissa aivan uudella tasolla.

Toisessa erässä meidän karku alkoi 13 - 13 tilanteesta nyt Saran syöttövuorolla, Ella jatkoi ja Iida päätti erän ja ottelun meille 25 - 17.

Finalissa vastaan tuli Oulunalueen akatemian tytöt ja taasen tasaisissa merkeissä jatkui 12 - 12, 19 - 19, 23 - 24 josta Nean kolmella suorituksella erä meille 26 - 24.

Tasaista oli toisessakin 16 - 16, 19 - 19 josta vastustaja karkasi erävoittoon 25 - 21.

Pikkuerään taas kertausta suorien virheiden merkityksestä, väsykin alkoi hiipiä puseroon kapeaan materiaaliin, OuAT syötöllä 8 - 0 johtaan jolloinka saatiin pallo pois, Iidan suorituksilla, torjui, ja hyökkäsi saatiin numeroita kaunisteltua

mutta selvä erätappio 15 - 8.

Valtakunnassa sijoista 17 - 20 vielä turnataan 27.4 jossainpäin Suomea.