Voittotili jatkaa kasvuaan
Julkaistu: 25.02.2018 00.00

Voittotili jatkaa kasvuaan

Lauantaina Ylivieskan Liikuntakeskuksen Sali sekä katsomo täyttyivät innokkaista koripalloilijanaisista ja heidän kannustajistaan. Ylivieskassa pelattiin viiden joukkueen harrastekoristurnaus, johon osaa ottivat emäntien lisäksi naisjoukkueet Kajaanista, Rovaniemeltä ja kahden joukkueen verran Oulusta. Tiivis ja nopeatempoinen päivä oli siis jo ennalta odotettavissa.

Kotijoukkue aloitti urakkansa heti kymmenen aikaan aamulla, kun pallo heitettiin ilmaan Kajaanin Honkaa vastaan. Ensimmäinen peli kulki lähes täysin Kuulan komennossa ja paikkapuolustus tuotti haluttua tulosta eikä antanut Kajaanille juuri mahdollisuuksia päästä korin lähelle. Peli oli nopeatempoista ja kenties tästä johtuen nähtiinkin jo ensimmäisen pelin aikana päivän ensimmäinen valitettava loukkaantuminen ja yksi Kajaanin leideistä joutui siirtymään katsomon puolelle polvi tiukasti kylmäpakkausten suojaamana. Peli oli kuitenkin pelattava loppuun ja jotenkin tuntui, että Kajaani ehkä hieman sisuuntuikin tästä loukkaantumisesta ja lähti taisteluun ihan uusin asentein.Lopputilanne kuitenkin Kuulalle 66-17.
Pisteet: Hannele 16, Tuuli 16, Janica 13 (2x3pist.), Hanna 12, Kirsi 7 ja Sonja 2.

Heti ensimmäisen perään lähdettiin kohtaamaan jo ennakkoon kovaksi tiedetty PePa, joka pitkästä aikaa oli saanut rivinsä koottua joukkueeksi, vaikkakin he olivat lähteneet matkaan vain parin vaihtopelaajan voimin. Peli oli kovaa ja ajoittan melko aggressiivistakin nopeatempoisen 30 minuuttisen ajan ja töitä sai tehdä molemmissa päissä. Kuulan naiset saivat kuitenkin hieman parempia ratkaisuja tehtyä ja vaihtopenkiltä löytyi enemmän juoksuvoimaa ja nopeita jalkoja, mitkä lopulta koituivat Perämeren Pallon kohtaloksi. Kuulan naiset rynnistivät voittoon lukemin 43-23.
Pisteet: Janica 18 (2x3pist.), Hannele 9 (1x3pist.), Hanna 8, Tuuli 6 ja Kirsi 2

Päivän aikana lähes kaikki osallistuvat joukkueet kohtasivat toisensa ja salissa nähtiin niin onnistumisia kuin turhautumisenkin hetkiä sekä lisäksi harmittavan monta loukkaantumistakin sattui päivän aikana. Onneksi voi kuitenkin todeta, ettei näistä yksikään vaikuttanut kovin vakavalta ja toivon mukaan ei paljastu myöhemminkään kovin vakavaksi vammaksi. Päivä oli täynnä korisintoa ja rakkautta lajia kohtaan ja kaikki osallistujat nauttivat pelaamisesta täysin rinnoin. Päivän pelit HoLa – OuTa 21-31, PePa – OuTa 34-19, HoLa – RoNMKY 7-32, PePa – HoLa 53-20.


Näistä ottelukuvista kiitos Irene Salmelalle.

Kuula lähti päivän kolmannessa ottelussa kohtaamaan Rovaniemen NMKY:n klo 16. Peli oli melko tahkean oloista, mutta alkoi kuitenkin lopulta kulkea jollakin lailla. Peliä ei voi sanoa Kuulan parhaaksi, mutta tarpeeksi paljon onnistumisia tuli ja pistetilanne pysyi koko ajan Kuulan hallinnassa. Tästä pelistä on lähes pakko nostaa esiin Enni, joka onnistui pariin otteeseen korinteossa ja sai näistä koreista uutta virtaa hyökkäystyöhön ja puolustuspäähänkin. Pelin pisteet Kuulalle 55-22. Pisteet: Hanna 14, Janica 12 (2x3pist.), Tuuli 9, Hannele 8, Kirsi 8 ja Enni 4.

Kotijoukkueen neljäs eli viimeinen peli oli Oulun Tarmoa vastaan, jolle viimeksi Rovaniemen turnauksessa hävittiin niukasti. Peli tuntuikin aluksi melko tahmealta eikä palloa saatu oikein liikkeelle. Jonkinlainen asenne- tai tahtotilan muutos kuitenkin kotijoukkueen onneksi tapahtui ja peli alkoi kulkea lähes Kuulalle ominaiseen tyyliin. Nopeita hyökkäyksiä juostiin loppuun saakka ja alun paikkapuolustus hämmensi Tarmon tyttöjä tarpeeksi, jotta puolustuspäässäkin saatiin onnistumisia alle. Vielä kun erätauon jälkeen vaihdettiinkin puolustus miespuolustukseen, saatiin viimeisetkin tehot nipistettyä peliin ja peli pysyi Kuulan hallinnassa. Loppulukemat Kuulalle 53-28. Pisteet: Tuuli 12, Hannele 11 (3x3pist.), Janica 10 (2x3pist.), Hanna 9, Marika 4, Riina 2, Sonja 2, Enni 2 ja Kirsi 1.

Päivän viimeisessä ottelussa Tarmo ja Rovaniemi kohtasivat toisensa. Peli oli erittäin vähälukuinen ja näki, että kumpikaan joukkueista ei näyttänyt parastaan. Pelin kulku hidastui huomattavasti päivän aiempiin verrattuna ja heitot paukkuivat rautoihin tai pommina korilevyyn. Tilanteissa ei oikein jaksettu taistella loppuun saakka ja vaikutti ainakin sivustakatsojan silmiin siltä, että joukkueet pelasivat vähän asenteella ”kunhan tämä on ohi, niin päästään kotiin”. Vähäkorinen ottelu kuitenkin niukasti Tarmolle lukemin 18-15 lähinnä ylivieskalaislähtöisen Iina Mikkolan kannatellessa joukkuetta.


Päivän pelaajia palkittiin King Mealin lahjoittamilla aterialahjakorteilla. Kotijoukkueesta palkittiin Kirsi Viitamaa, Kajaanin Hongasta Tia Keränen, Oulun Tarmosta Iina Mikkola¸ Perämeren Pallosta Henna Kangas ja Rovaniemen NMKY:stä Tanja Schroderus.

Seuran uusimmat

Ylivieskan Kuula Ry

Kauppakuja 5

84100 YLIVIESKA

sanna.jokela@ylivieskankuula.fi

0442354684

Y-tunnus: 0190563-7