Naiset edelleen voittojen tiellä
Julkaistu: 27.01.2018 00.00

Kuulan naisten joukkue matkasi kevään ensimmäiseen harrastesarjaturnaukseen Kajaaniin. Mukana oli yhteensä 7 pelaajaa, sillä flunssa rokotti osansa porukasta. Hyvällä kokoonpanolla kuitenkin lähdettiin aamutuimaan matkaan.

Ensimmäinen peli polkaistiin käyntiin melko pian kohteeseen saapumisen jälkeen ja vastassa oli jo yhden pelin pelannut Oulun Tarmo. Kuulan naisille ei juuri lämmittelyaikaa jäänyt ja se taisi näkyä pelin ensiminuuteilla, sillä naiset saivat kylmää kyytiä oululaisilta. Muutaman ensimmäisen minuutin aikana eivät ylivieskalaiset saaneet juuri lainkaan onnistumisia ja pistetaulu näytti 7-0 tilannetta Tarmon hyväksi. Vaihtopenkiltä kuitenkin pyydettiin aikalisää ja naiset kokosivat rivinsä. Aikalisä tuotti haluttua tulosta ja korihanat saatiin auki. Voisi sanoa, että aikalisän jälkeen kuskin paikkaa vaihdettiin ja Tarmo sai tyytyä kyydissä istujan rooliin, sillä Kuulan naiset soittivat korisukkaa siihen malliin, että tilanne taululla oli 15-minuuttisen erän päättyessä 26-9 ylivieskalaisten hyväksi. Kun kerran herättiin pelaamaan, ei toisessakaan erässä juuri löysäilty ja pisteitä nakuteltiin taululle yhteensä 14. Kokonaistilanne Kuulan naisille selkeästi 40-14. Pisteet: Hanna 16, Janica 12, Tuuli 4, Sanna 4, Hannele 2, Marika 2.

Seuraavaan ja päivän viimeiseksi jääneeseen nopeampaan (2 x 15 minuuttia juoksevaa aikaa) otteluun Kuulan naisia haastamaan asettui Kajaanin HonkaLadies täydellä rosterilla. Ensimmäinen erä oli aavistuksen nukuskelua vielä Kuulan naisille, mutta silti selkeästi ylivieskalaisten hallintaa. Vaikka pilli vihelsi ehkä vähän turhankin herkästi ylivieskalaisten kohdalla ("sininen numero 16"), oli tilanne puoliajalle siirryttäessä 7-17 Kuulan hyväksi. Toiseen erään tehoja lisättiin vielä entisestään ja pistesaldoa kasvatettiin hyvää vauhtia. Lopputilanne Kuulan naisille 46-11. Pisteet: Janica 15 (3 kolmosta), Tuuli 12, Hannele 11, Hanna 6, Sanna 2. Päivän aloituspelien jälkeen vuorossa oli useamman tunnin mittainen tauko, joka hyödynnettiin suuntaamalla lounaalle. Lounaan jälkeen vuorossa olikin Kuulan toimitsijavuoro.

Kentälle päästiin jälleen klo 16, tässä vaiheessa Kuulan osalta pelien mitaksi vaihtui 2 x 15 minuuttia tehokasta aikaa. Vastassa tällä kertaa Rovaniemen A-tyttöjen joukkue, jonka pituusylivoima Kuulan naisiin nähden oli hurja. Nopeus oli kuitenkin Kuulan naisten puolella ja A-tyttöjä kaatamaan lähdettiinkin nopeudella, vapaasti saaduilla kolmosilla sekä rohkeilla ajoilla korin alta. Nämä olivat varsinaiset avaimet pelin hallintaan ja Kuulan naiset hurjastelivat ensimmäisen erän aikana taululle jo huikeat lukemat 45-15. Toisessa erässä alkoi jo hieman päivän ottelut näkyä liikkeissä, eikä sukkaa vingutettu ihan samaan tahtiin. Välillä näytti siltä, että Rovaniemen tytöt pääsevät vielä peliin mukaan ja pituusylivoima kyllä näkyi kentällä sen verran, ettei Kuulan naisilla ajoittain ollut juuri mahdollisuuksia estää korintekoa. Tarpeeksi monta koria kuitenkin pystyttiin estämään ja tarpeeksi monta saatiin sisälle toisessa päässä, sillä toisen erän lukemat kirjasi nimiinsä Kuula 20-16. Toinen erä siis selkeästi tiukempi kuin ensimmäinen, mutta Kuulan naisten panos riitti kuitenkin selkeään voittoon. Loppulukemat taululla Ylivieskalle 65-31. Pisteet: Janica 26 (3 kolmosta), Hanna 14, Tuuli 10, Hannele 5 (1 kolmonen), Sanna 2 (molemmat vapaaheitot sisälle). 8 pisteen tekijät jääneet merkitsemättä.

Päivän viimeisessä ottelussa kohdattiin heti aiemman perään Rovaniemen naiset. Otteluun lähdettiin kovaa, eikä ensimmäisen erän aikana juuri tuntunut aiempi peli painavan. Ensimmäinen erä oli alusta loppuun selkeästi Kuulan hallintaa ja lukemat puoliajalle mentäessä näyttivät 39-14 Kuulan hyväksi. Erityisesti Janica, Hanna ja Tuuli nostelivat helppoja koreja ensimmäisen erän aikana, eikä Rovaniemen naisilla juuri ollut sanansijaa sen suhteen. Toisessa erässä näkyi jo selkeästi molemmista joukkueista, että päivän ottelut alkoivat tuntua eikä pääkään aina ihan pelannut niin, kuin ensimmäisissä peleissä. Pitkä päivä vaati veronsa, mutta onneksi se ei liikaa päässyt Kuulan korintekoon vaikuttamaan. Taulun pistelukemaa kasvatettiin toisessa erässä vielä 37 pisteen verran. Tuuli tuntui olevan edelleen hurjassa vedossa ja viimeisteli koreja nopeista hyökkäyksistä useaan otteeseen. Loppulukemat jälleen selkeästi ylivieskalaisille 76-29. Pisteet: Tuuli 24, Janica 21 (3 kolmosta), Hanna 18, Hannele 11 (1 kolmonen), Enni 2.

Emäntäjoukkue HoLa oli hankkinut pienet palkinnot, jotka jaettiin joukkueiden toimesta. Jokainen osallistuva joukkue sai tehtäväkseen valita etukäteen nimetystä toisesta joukkueesta päivän pelaajan, valintaa sai perustella esimerkiksi reiluudella/ahkeruudella/päivän parhaimmistoon kuulumisella tms. Kuulan naisista olivat Oulun Tarmon naiset valinneet palkittavaksi numeron 16, Hanna Vuolteenahon.

Nyt kun jo parin vuoden verran on pelattu näiden joukkueiden kanssa, voidaan vilpittömästi todeta, että kehitystä on tapahtunut joka suunnalla. Erityismainintaa voidaan antaa Kajaanin HoLa-joukkueelle, jonka kehitys on ollut aivan huikeaa ja HoLa tarjosikin ajoittain kovan vastuksen Kuulan naisillekin. Lisäksi HoLa otti pari voittoa kotiturnauksessaan, kun viimeturnauksessa voittoja taisi tulla vain yksi. Lisäksi ISO KIITOS päivän turnausjärjestelyistä HoLan naisille, kiva päivä takana ja järjestelyt toimivat hyvin!

Seuraavan kerran Kuulan naiset pelaavat Rovaniemellä jo parin viikon kuluttua.