Enni-Sofia Saari kuudes SM-kympillä
Julkaistu: 15.01.2022 10.45

Enni-Sofia Saari ylsi uransa parhaaseen sijoitukseen ja nappasi kuudennen sijan N18 sarjassa. Saari jäi mitalista 39 sekuntia. Suomen mestariksi hiihti IF Brahen Rebecca Sandnäs.

Jarkko Reijonen ylsi M20 sarjassa sijalle 16. Reijonen hiihti kohtuu tasaisella vauhdinjaolla ja oli koko kisan sijoilla 12–16. Kultaisen mitalin vei Jämsänkosken Ilveksen Iiro Uusitalo.

N20 sarjassa Jenni Kukkola oli 37. Puolimatkan krouvissa Kukkola lykki sijalla 38. ja sain näin nostettua jälkimmäisellä puoliskolla yhden sijan. Puolen minuutin erolla Suomen mestaruuden otti Tuuli Raunio Kankaantaan Kisasta.

Enni-Sofia Saari oli tyytyväinen hiihtoonsa ”Mitali ei ollut kaukana, kyllä oli hyvä hiihto. Laskut oli jäisiä, keli oli plussalla ja sitten pakastui. Lähdin taktiikalla, että otan alamäet varmasti ja jarrutin niissä. Koko aamu ja yö täällä on ajettu latuja ja yritetty saada niitä kuntoon. Kaatumisia oli ja useampi vietiin ambulanssilla terveyskeskukseen. Minäkin laskin yhden kaatumispaikan ohi, missä ensiapuryhmä auttoi hiihtäjää. SM-kisoissa toivoisi latujen olevan kunnossa, mutta säille ei voi mitään. Kolmen ensimmäisen sarjan jälkeen tuomarineuvosto keskeytti kisan latujen kunnostusta varten. Matkoja lyhennettiin ja 5 kilometrin reitin sijaan siirryttiin hiihtämään turvallisempaa kahden kilometrin reittiä”, kertoi Saari.

Myös Jarkko Reijonen oli loppuvuoden sairasteluna jälkeen kohtuullisen tyytyväinen. ”Ihan hyvä fiilis jäi viikonlopusta. En vielä ihan jaksanut viittätoista hiihtää, mutta eihän tänne säästelemään ole tultu. Olen tyytyväinen, olen nyt kartalla ja kroppa toimi normaalisti. Nyt pitää saada kovia harjoituksia, jos sitä kevääksi pääsisi kuntoon. Mukava olisi ollut kunnon maastoon päästä hiihtämään, niin olisin päässyt omia vahvuuksia käyttämään, mutta näille olosuhteille ei voinut mitään”, pohdiskeli Reijonen.

Jenni Kukkolalla hiihti kauden parhaan kisan toisessa SM-startissa perjantain sprintin kanssa. ”Hiihto tuntui hyvältä ja vahvalta eikä katkeamista tullut. sain tehtyä kauden parhaimman hiihdon. Laskut oli vaikeita ja liukkaita, mutta uskalsin silti melko rohkeasti laskea ne” Kukkola sanoi.