Kuulattarien matka kohti ykköspesistä on alkanut
Julkaistu: 25.10.2016 00.00

Kuulattarien matka kohti ykköspesistä on alkanut

Kuulattarien kauden 2017 ykköspesisjoukkue kokoontui ensimmäisen kerran sunnuntaina 23.10. Ohjelmassa oli aloituspalaveri, jossa tutusteltiin uusiin kasvoihin puolin ja toisin sekä käytiin läpi käytännön asioita talviharjoittelun suhteen. Päälle vielä sählyt ja punttiohjelmien läpikäynti.

Kuulattarien runko pysyy pitkälti kasassa viime kauden jäljiltä. Joukkueen pelinjohtajana jatkaa kolmatta vuotta Toni Seppälä. Myös Janne Hietala jatkaa joukkueen taustoissa. Uutena valmennusporukkaan liittyy viime kesänä kuuluttajan pestissä pätevöiytynyt Sami Pylväs, joka ei omin sanoin välttämättä vielä tiedä mihin on lupautunut. Samilla on pelinjohtajakokemusta mm: miesten ykköspesiksestä ja suomensarjasta.

Viime kauden kapteeni Hanne Huhtakangas teki kesän päätteeksi päätöksen pelaajauransa lopettamisesta. Hanne oli mukana nostamassa Kuulattaret pari vuotta sitten maakuntasarjasta suomensarjaan ja jälleen suomensarjasta ykköspesikseen. Arvokasta kokemusta joukkueeseen - sekä pelikentälle, että sen ulkopuolelle - tuonut Hanne haluaa kuitenkin pysyä joukkueen tukena ja jatkaakin Kuulattarien taustavoimissa.

Tällä hetkellä Kuulattarien ykköspesiksen reenirinkiin kuuluu seuraavat pelaajat:

  • Katri Vesaluoma
  • Sanna Sorvisto
  • Suvi Sorvisto
  • Aino-Maija Saastamoinen
  • Karoliina Hietala
  • Mia Somero
  • Lotta Paananen
  • Kaisa Rautio
  • Jenna Ahlholm
  • Anu Nyman
  • Henna Laakkonen
  • Ronja Haikara
  • Eveliina Hildén (uusi)
  • Eveliina Rantonen (uusi)
  • Hanna Muhonen (uusi)
  • Minna Muhonen (uusi)
  • Janina Juntunen (uusi)
  • Petra Laakkonen (uusi)

Kuulattarien viime vuotisista pelaajista muutaman kohdalla on pelaamisen suhteen vielä pieni kysymysmerkki mm: mahdollisesti muuttuvien työkuvioiden takia. Mahdollisista poisjäämisistä tiedotetaan sitten, mikäli tarvetta tulee.

Sen jälkeen kun tieto ykköspesispaikasta tuli, pelinjohtaja Toni Seppälän puhelin on soinut tiuhaan tahtiin. Halukkuutta joukkueeseen on ollut paljon, eikä kaikkia halukkaita valitettavasti pystytty ottamaan. Joukkueen uudet kasvot ovat lähikuntien tai -alueiden seuroista, suurimmalla osalla oli jo entuudestaan tuttuja Kuulattarien porukassa. Lisäksi uusista pelaajista löytyy kokemusta myös ykköspesiksestä.

Eveliina Hildén, 22 vuotta, on pelannut koko ikänsä Pattijoen Urheilijoissa. Eveliina on pelannut suomisarjaa sekä yhden kauden verran ykköspesistä. Viime kauden roolitus oli pitänyt sisällään mm: etenijän, vaihtajan ja kotiuttajan hommia, joten monipuolisuutta löytyy.

Eveliina Rantosen, 19, kasvattajaseurana on Pyhäjärven Pohti. Eveliina kirjoitti ylioppilaaksi viime keväänä Sotkamon urheilulukiosta ja pelasikin viimeiset kaksi vuotta Kainuussa B-tyttöjen superia ja suomensarjaa. Viime kesänä Eveliina pääsi haistelemaan pelin verran myös superpesistä.

Muhosen siskokset voivat olla lähialueen kannattajille jo entuudestaan tuttuja kasvoja. Hanna, 24, ja Minna, 21, ovat Reisjärven Pilkkeen kasvatteja. Hanna on pelannut ikänsä Pilkkeessä, joista viimeisimmät vuodet ykköspesistä. Pilke luopui ykköspesispaikastaan pari vuotta sitten, jonka jälkeen Hanna on pitänyt pari välivuotta pelaamisesta. Pari välivuotta on pitänyt myös nuorempi sisko Minna Alpeilla vaeltaen. Myös Minna pelasi ykköspesistä Reisjärvellä. Lisäksi Minnalla on taskussaan SM-hopeaa Jyväskylän väreissä tyttöjen superpesiksestä.

Janina Juntunen, 27, on Kuulalaisille tuttu jo kuluneelta kesältä. Viime kesän Janina pelasi Ylivieskassa naisten maakuntasarjaa, mutta paloa ja halua korkeammalle löytyy. Janina on saanut oppinsa Hämeenkyrön Räpsässä ja ajautunut Ylivieskaan Kokkolan Kirin kautta.

Petra Laakkonen, 17, on siskonsa Hessun tavoin Nivala Pesiksen kasvatteja. Viime kesänä Petra pelasi rakkaan vastustajamme Haapajärven Pesä-Kiilojen väreissä naisten suomensarjaa sekä B-tyttöjen superpesistä. Jos Petra on ollenkaan siskonsa kaltainen - neidiltä voi odottaa ihan mitä tahansa.

Lisäksi Kuulattarilla on sovittuna yhteistyökuvioita sekä superpesikseen että suomensarjaan. Näin saamme varmistettua joukkueellemme hyvät lähtökohdat ponnistaa kohti uutta sarjatasoa.

Kuulattaret lähtevät tulevaan kauteen hyvällä fiiliksellä ja sykkeellä. Runko pysyi kasassa ja uudet Kuulattaret aloittavat kotiutumisen uuteen seuraan ja joukkueeseen. On hienoa huomata, että joukkue koostuu edelleenkin Kuulan omista kasvateista sekä lähialueen seurojen kasvateista. Muutamia vuosia sitten joukkueen yleiseksi tavoitteeksi laadittu, "olla tämän alueen naispesiksen lippulaiva", elää ja voi hyvin!

Seuran uusimmat

Ylivieskan Kuula Ry

Kauppakuja 5

84100 YLIVIESKA

sanna.jokela@ylivieskankuula.fi

0442354684

Y-tunnus: 0190563-7