Tiukkaa taistelua Oulussa
Julkaistu: 15.10.2016 00.00

B-tytöt matkasivat Ouluun jo toisena viikonloppuna peräkkäin. Tällä kertaa ei kuitenkaan kohdattu emäntäjoukkuetta lainkaan vaan saatiin vastustajat pohjoisesta. Ensimmäinen peli polkaistiin käyntiin hieman yli kello kahden ja vastassa tässä ottelussa oli jo yhden pelin pelannut Rovaniemen NMKY. Alkuminuuteilla sattui ja tapahtui kun pelissä vihellettiin heti ensimmäisen minuutin kuluessa kaksoisvirhe, mikä tarkoittaa siis sitä että molemmat ovat rikkoneet yhtäaikaa toisiaan. Ensimmäisen kahden minuutin aikana Kuulan Emmi oli kalastellut itselleen jo kolme virhettä, mikä tarkoitti sitä, että Emmi vietti suuren osan pelistä penkin lämmittäjänä. Ensimmäinen erä oli tästä huolimatta kuitenkin tiukkaa vääntöä kahden joukkueen välillä ja erän suurimmiksi onnistujiksi nousivat Hilda ja Niina, jotka pussittivat ylivieskalaisten kymmenestä pisteestä yhteensä kahdeksan. Summerin soidessa erän loppumisen merkiksi näytti tulostaulu tilannetta 10-9, joten toiseen erään lähdettiin Kuulan hienoisessa johdossa. Peli jatkui alkutahtien mukaisena, kiivaana taistona molemmissa päädyissä. Molemmat joukkueet pussittivat pisteitä lähes vuoron perään, mutta Rovaniemi vei erän nimiinsä lukemin 10-7. Puoliaika alkoi siis lukemissa 17-19 rovaniemeläisten hyväksi. Pelin kaksi viimeistä erää kulkivat samaa tahtia kuin aiemminkin ja viimeisillä minuuteilla oltiin lähes tasapisteissä. Ylivieskan tytöt eivät kuitenkaan saaneet palloa uppoamaan koriin asti ja kovasta yrityksestä huolimatta RoNMKY kirjasi voiton tililleen lukemin 42-36. Ylivieskalaiset pelasivat kuitenkin erittäin hyvää peliä ja onnistumisia saatiin kaikille. Peli oli tasaväkistä taistoa, mutta tällä kertaa Rovaniemi vei voiton.

Pisteet: Mari 14, Hilda 6, Niina 4, Emmi 4, Salla 3, Julia 2, Jasmin 2, Noora 1

Otteluiden välissä pidettiin pieni hengähdystauko, mutta melko pian ensimmäisen ottelun päätyttyä oli aika heittää jälleen pallo ilmaan ja kohdata Sallan Palloseura. Kuulan peli oli melko hitaan ja väsyneen oloista, mutta Sallaa ei kuitenkaan päästetty karkaamaan kovin suuren matkan päähän. Hitaanlaisesta pelistä huolimatta erän loppuessa tilanne oli 6-12 sallalaisten hyväksi. Kovan tsemppipuheen jälkeen lähdettiin toiseen erään ja tämä erä oli lähes puhtaasti Kuulan nimissä, vaikka pelin tempo ei hirveästi muuttunut suuntaan taikka toiseen. Erä kuitenkin ylivieskalaistyttöjen nimiin lukemin 10-4, kokonaispisteiden näyttäessä lukemia 16-16. Lyhennetyn puoliajan aikana ylivieskalaisten päädyssä pidettiin tsemppipuheita ja yritettiin asennoitua niin, että jaksetaan pelata peli loppuun saakka. Kolmannen erän aikana tämä ei kuitenkaan hirveästi pelin laadussa näkynyt, mutta siitä huolimatta kolmaskin erä päättyi lähes tasalukemin 12-14 Sallan hyväksi. Viimeiseen erään lähdettäessä tytöt taisivat hoksata, ettei tämä olekaan menetetty peli ja asennetta alkoi löytyä itse kunkin taholta. Ylivieskalaiset pussittivat koreja melko hyvin ja kirjasivat näin ollen kauden ensimmäisen voiton itselleen. Ottelun viimeminuutit olivat jännittäviä ja ylivieskalaisten vaihtopenkin suunnalta meteli oli melkoinen, kun piste-eroa pyrittiin pitämään edelleen ylivieskalaisten hyväksi. Erä lähes puhtaasti ylivieskalaisten hallintaa lukemin 14-3 ja kokonaispisteet Kuulalle 42-33.
Pisteet: Mari 8, Niina 8, Alisa 8, Emmi 4, Salla 4, Julia 4, Hilda 2, Noora 2, Jasmin 2

Pelin jälkeen pukuhuoneessa oli erittäin tyytyväisiä tyttöjä ja kotimatkalle lähdettiin hymyssäsuin. Kokonaisuudessaan ylivieskalaisten peli kulki tänään erittäin hyvin ja jokainen onnistui ainakin jossakin. Vielä kun edes hippunen tuuria olisi ylivieskalaisten puolella, uppoaisivat koritkin paremmin sisään. Puolustus oli tiukkaa ja pysyi pääpiirteissään hyvin kasassa, mutta hyökkäyspäähän pitäisi vielä saada lisää rauhallisuutta ja harkintakykyä. Tytöt ovat kuitenkin kehittyneet huimasti jo pelkästään kesän aikana ja tästä on erittäin hyvä jatkaa kautta. Seuraavan kerran pelataan jälleen Oulussa 5.11, Säynätsalon Rientoa ja HoNsU:a vastaan.