B-tyttöjen pelikausi paketissa
Julkaistu: 24.04.2016 00.00

B-tyttöjen Final Four-turnaus pelattiin 24.4. runkosarjan puhtaasti voittaneen Oulun NMKY:n emännöimänä Karjasillan koululla Oulussa.
Kuulan tyttöjä mukana oli kaikkiaan kymmenen kappaletta ja jokainen sai onnistumisia näin päätöspelien kunniaksi. Ensimmäisenä vastaan asettui jo moneen kertaan voittamattomaksi todettu ONMKY, jonka kanssa peli polkaistiin käyntiin heti 10:00.

Pelin ensimmäinen erä oli aivan täysin Oulun hallintaa eivätkä Kuulan tytöt päässeet pallon kanssa kovin usein edes korin lähettyville. Oulu takoi koreja 31 pisteen edestä jättäen ylivieskalaiset nollille. Ensimmäinen erä päättyi musertavissa lukemissa eikä toinen erä paljon valoisammalta vaikuttanut. ONMKY pelasi edelleen aggressiivisesti ja upotti pallon koriin aina kun se, hyvin usein siis, sai mahdollisuuden. Kuulan ainoa onnistuminen oli Marin sukkana sisään sujahtanut kolmonen. Toinen erä päättyi numeroin 39-3, kokonaistilanteen ollessa 70-3. Puoliajalla Kuulan tytöt kävivät hakemassa asennetta pukuhuoneesta ja peli parani huomattavasti kolmannen erän aikana. Oulu ei enää ihan niin vapaasti päässyt korille ja ylivieskalaisetkin pääsivät muutamaan otteeseen korin lähelle ja heiluttamaan sukkaakin. Kuulan kokoonpanosta puuttui tässä vaiheessa muutama tyttö, sillä jo ensimmäisessä erässä kolme virhettä napsinut Salla oli haalinut itselleen jo neljännen virheen ja vietti kolmannen erän penkillä kannustaen. Lisäksi penkkiä kuluttivat lievästi loukkaantuneet Jasmin ja Inari. Kolmannen erän numerot 26-5 ja Ylivieskan pisteistä kolme jälleen Marin pussittaman kolmosen jäljiltä. Viimeisessä erässä Oulu ei enää polkenut aivan yhtä tehokkaasti, mutta repi silti kaulaa vielä suuremmaksi pelin loppua kohti mentäessä. Viimeinen erä päättyi 17-4, kokonaislukemien näyttäessä 113-12. Kuten jo etukäteen tiedettiin, Oulu suuntasi finaaliin ja ylivieskalaiset jäivät odottelemaan pronssiottelun vastustajaansa. Mainittakoon neljännestä erästä vielä sen verran, että Salla viimeisteli virhetilinsä täydelliseksi ottaen viidennen virheen ja lähtien aikaistetulle pukukoppikomennukselle elämänsä toisen kerran.
Pisteet: Mari 6, joista molemmat kolmosia, Niina 2, Julia 2 ja Jasmin 2.

RoNMKY ja TaKu pelasivat sen verran tiukan ottelun, että Kuulan viimeisen pelin vastustaja ei ollut selvillä ennen kuin summeri soi pelin päättymisen merkiksi. RoNMKY kuitenkin nappasi niukan voiton Taivalkoskesta ja harppoi näin ollen finaaliin. Ylivieskalaisten vastustajaksi asettui siis Taivalkosken Kuohu. Ensimmäinen erä oli todella tiukkaa vääntöä; Kuula johti ottelua alkuminuutit mutta päästi pian TaKun niukasti edelle. Molemmat joukkueet saivat vuoron perään onnistumisia, vaikka välillä näyttikin siltä, että pallo polttelee molempien käsissä eikä oikein ole mennäkseen koriin. Todella pitkältä tuntunut ensimmäinen erä päättyi taivalkoskelaisten johtaessa niukasti 21-15. Toiseen erään yritettiin asennoitua niin, että pelataan samalla tavalla eikä anneta vastustajan karata. Historialla on kuitenkin tapana toistaa itseään ja ylivieskalaiset toistivat jo lähes legendaariseksi muodostuneen riittinsä eli päästivät vastustajan karkaamaan tässä vaiheessa. Peli ei kulkenut oikein ollenkaan ja Marikin nappasi jo kolmannen virheensä. Pallo ei uponnut koriin, eteenpäin ei päästy eikä puolustuskaan oikein toiminut. Palaset kun kootaan yhteen, on lopputuloksena se, että Taivalkoski pääsi karkaamaan ja vei erän nimiinsä lukemin 23-7. Puoliajalle mentäessä tilanne 22-44 Taivalkosken hyväksi. Kolmas erä alkoi sujua jo hieman paremmin ja onnistumisiakin tuli. Tässä erässä nähtiin muunmuassa Julian nätti kolmonen. Erä onnistui hieman aiempaa paremmin ja loppulukemat olivat 24-13 TaKulle. Kuulan kolmestatoista pisteestä Julia viimeisteli kaiken kaikkiaan seitsemän. Neljänteen erään ylivieskalaiset taas heräsivät ja peli alkoi näyttää erittäin hyvältä. Peliin mukaan herääminen kuitenkin tapahtui aivan liian myöhään, eikä voittomahdollisuuksia enää ollut, mutta eroa pyrittiin pienentämään mahdollisimman hyvin. Onnistumisia sateli lähes jokaiselle tytölle tässä erässä ja TaKu voitti erän vain niukasti pistein 21-18. Lopputulos kuitenkin selkeästi taivalkoskelaisille lukemin 89-53. Pronssiset mitalit pujotettiin TaKun tyttöjen kaulaan ja ylivieskalaiset saivat tyytyä vain ONMKY:n valmentajan kädenpuristuksiin. ONMKY lahjoitti päivän joukkueiden kahdelle pelaajalle Stadiumin juomapullot. Palkittavat tytöt valittiin viimeisen pelin vastustajajoukkueen toimesta ja taivalkoskelaiset nimesivät ylivieskalaisista palkittaviksi Jasminin ja Niinan. Tyttöjen ilmeet olivat melkoisen yllättyneet ja palkitsijan kättelykin meinasi unohtua häkellyksen johdosta. Kuulan joukkueesta jokainen tyttö onnistui korin teossa ainakin kerran tänään, mikä on erittäin mukava tapa päättää kausi. Lisäksi tytöt pääsivät ensimmäistä kertaa tällä kaudella viidenkymmenen pisteen rajan yli, mikä sekin on erittäin hieno juttu.
Pisteet: Jasmin 12, Julia 10, Niina 7, Noora 6, Soffe 6, Mari 4, Hilda 2, Salla 2, Emmi 2 sekä Inari 2.

Ylivieskalaisten virallinen pelikausi on päättynyt, mutta kevään mittaan saattaa olla tiedossa vielä muutamia harjoitusotteluita. Seuraavat virallisemmat ottelut pelataan heinäkuun lopussa Tampereella, kun Ylivieskasta matkaa jälleen ainakin kaksi joukkuetta ottamaan osaa legendaariseen Delfin Basket -turnaukseen.