8
ELO
18.00
B-pojat (1999-2000 syntyneet), B-pojat SM-sarja

Puijon Pesis - Kuula   

Siilinjärvi

B-pojille niukka tappio Siilinjärvellä.

B-pojat jatkoivat tiukkojen pelien sarjaa, kun joukkue matkusti Siilinjärvelle ottamaan mittaa Puijon Pesiksen joukkueesta. Kuula aloitti pelin hyvin. Kuopiolaiset onnistuivat rakentamaan kolmostilanteita, mutta Kuulan pelaajat polttivat etenijät kotipesän kynnykselle. Kuula sen sijaan onnistui avaamaan juoksutilin avausvuorossa, kun vastustaja heitti pallon kuuluisaan Mantun monttuun. Juho Matola kipitti kotipesään ja J-P Kujala jäi kolmoselle odottamaan kotiutusta. Sitä ei tarvinnut kauan odotella, sillä Toni Visuri löi pallon väliin heti seuraavana lyöjänä ja Kujala ehti helposti kotipesään. Toisessa vuoroparissa Puijo käänsi jakson hallinnan itselleen. He tekivät neljä juoksua. Kuulan sen sijaan jäi ilman juoksuja. Kuopio kasvatti johtoaan kolmannessa ja neljännessä vuoroparissa yhteensä kolmella juoksulla. Kuula ei lannistunut, vaan lähti hakemaan jaksovoittoa päättäväisesti viimeisellä lyöntivuorollaan. Kuulan kakkoskärki rakenteli heti alkuun ajotilanteen. Jokeriksi siirretty Eetu Isohanni onnistui kotiuttamaan Henry Kiurun ja tämän jälkeen Juho Luttisen kumuralyönti upposi väliin kahden juoksun arvoisesti. Kuula jatkoi painostamista, mutta enempää juoksuja ei syntynyt ja näin jakso päättyi kuopiolaisten voittoon lukemin 7-5.

Toinen jakso alkoi Kuulan lyöntivuorolla. Kuula pystyi tekemään siinä kaksi juoksua. Molemmat juoksut syntyivät välilyönneillä. Kuopio jäi tasoittavalla sisävuorollaan yhteen juoksuun. Avausjakson tapaan Kuopio siirtyi johtoon toisessa vuoroparissa. Kuula pelasi ensin lyhyen sisävuoron, minkä jälkeen Kuopio käytti iskun paikan hyödykseen ja teki kolme juoksua. Kolmannessa vuoroparissa Kuula palasi johtajan paikalle, kun Aappo Savikosken kakkosrajaleikkuri yllätti kuopiolaisten ulkokentän ja pallo katosi Mantun monttuun. Henry Kiuru ja Jaakko Leskelä juoksivat kotipesään ja Aappo itse kiersi kunnarin. Johtoasema vaihtui kuitenkin jälleen, kun kuopiolaiset tulivat lyömään. He onnistuivat saattelemaan pelaajan kotipesään kahdesti ja näin tilanne oli 6-5 kolmannen vuoroparin jälkeen. Kuulan olisi pitänyt tehdä viimeisessä vuoroparissa vähintään kaksi juoksua, jotta se olisi pystynyt kamppailemaan voitosta. Juoksuja syntyi kuitenkin vain yksi, joten voiton mahdollisuus karkasi käsistä. Kuopiolaiset lähtivät hakemaan vielä jaksovoittoa ja onnistuivat lyömään yhden juoksun, joten jakso päättyi lukemiin 7-6.

Pelin jälkeen Kuulan pelinjohtaja Pyry Haapakoski harmitteli pieniä ulkopelivirheitä, joiden vuoksi muutama tärkeä palo jäi tekemättä. Sen sijaan hän oli tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen ja sinnikkyyteen takaa-ajoasemassa. Kuulasta palkittiin kotiutuksissaan onnistuneet Juho Luttinen ja Aappo Savikoski. Onnistujien joukkoon voidaan laskea myös hyvin kentälle mennyt ja innokkaasti edennyt Toni Visuri.

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Ylivieskan Kuula Ry

Kauppakuja 5

84100 YLIVIESKA

sanna.jokela@ylivieskankuula.fi

0442354684

Y-tunnus: 0190563-7