7
HEI
18.00
B-pojat (1999-2000 syntyneet), B-pojat SM-sarja

Kuula - Alajärven Ankkurit  

Suvannon pesäpallokenttä

Kuulan B-pojille voitto Alajärvestä

B-poikien superpesispelit jatkuivat Suvannolla juhannustauon jälkeen. Alajärven Ankkurit oli voittanut kevätkierroksen pelin, joten Kuula lähti otteluun altavastaajana.

Ottelu alkoi Kuulan osalta räväkästi. Ennen kuin yleisö oli ehtinyt istua aloilleen, olivat Kuulan pelaajat jo rakentaneet palottoman ajolähdön. Itä-Lännessäkin esiintynyt Eetu Isohanni asettui purkamaan tilannetta. Hän löi pallon läpi kakkosrajasta kahden juoksun arvoisesti. Seuraavat kaksi juoksua löi Henry Kiuru. Hän pudotti ensin täydellisen koukkunäpyn ykkösrajaan ja löi tämän jälkeen vielä pallon väliin. Kun Joonas Salomaa ja Juho Matola onnistuivat vielä kotiutuksissaan, pääsi Kuula kuuden juoksun johdossa ensimmäiseen ulkovuoroonsa. Kuulan ulkopeli osoittautui tiiviiksi. Alajärven pelaajien oli vaikea löytää tilaa lyönneilleen Kuulan ulkokentästä. Jo kentälle pääseminen tuotti hankaluuksia ja niinpä Ankkurit eivät saaneet juoksuja aikaiseksi. Toisessa vuoroparissa ei juoksuja syntynyt kummallekaan joukkueelle. Kolmannessa ja neljännessä vuoroparissa Kuulan vahva lyöntipeli tuotti yhteensä seitsemän lisäjuoksua. Alajärvi ei onnistunut saattelemaan pelaajaa kotipesään jatkossakaan, joten jakso päättyi Kuulalle 13-0.

Alajärvi aloitti toisen jakson sisältä. Se pystyi tekemään yhden juoksun. Kopiksi tarkoitettu lyönti epäonnistui “sopivasti” ja upposi väliin. Kuula tuli tasoittavalle sisävuorolleen päättäväisesti. Hyvät suoritukset seurasivat toisiaan ja Ankkureiden johtoasema muuttui nopeasti viiden juoksun takaa-ajotilanteeksi. Alajärvi sai toivoa toisen vuoroparin alussa, kun jälleen kopiksi tarkoitettu lyönti upposi Kuulan kenttään. Lyönnissä oli voimaa niin paljon, että ykkösellä ollut etenijä juoksi kotipesään saakka ja lyöjä kiersi kunnarin. Alajärvi paransi sisäpeliään jakson edetessä ja pystyi rakentamaan kolmostilanteita. Kuulan ulkokenttä toimi kuitenkin hyvin, ja Alajärvi sai vain yhden kavennusjuoksun. Kuula voitti jakson lukemin 6-4.

Kuulan parhaan pelaajan palkinnon sai Eetu Isohanni. Hän luki linjassa hyvin vastustajan lyöntien suunnat ja löi molemmilla jaksoilla Kuulan avausjuoksun. Kakkospalkinnon pokkasi Juho-Pekka Kujala, jonka mailasta lähti koko pelin ajan pelkkiä keskiosumia. Moni muukin Kuulan pelaaja olisi ansainnut pelistä palkinnon. Koko joukkue esiintyi vahvasti läpi ottelun. Peräti yhdeksän pelaajaa löi pelissä vähintään yhden juoksun ja kymmenelle pelaajalle merkittiin ainakin yksi tuotu juoksu. Mikä on puna-keltainen ja jyskyttää 12 sylinterin voimalla? Se on Kuulan B-poikajoukkue!

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Ylivieskan Kuula Ry

Kauppakuja 5

84100 YLIVIESKA

sanna.jokela@ylivieskankuula.fi

0442354684

Y-tunnus: 0190563-7