B-pojat (1999-2000 syntyneet), B-pojat SM-sarja

Kuula - Puijon Pesis

Suvannon pesäpallokenttä

Kolmen tunnin jännitysnäytelmä Suvannolla

Onko elämäsi tylsää? Kaipaatko jännitystä elämääsi? Kokeile elämysmatkaa Suvannolle Kuulan B-poikien peliin! B-pojat tarjosivat yleisölle jälleen raastavan jännitysnäytelmän, kun vastaan asettui kovatasoinen Kuopion joukkue. Lämmin keli ja myötätuuli enteilivät juoksujuhlaa ja se myös saatiin. Ottelussa nähtiin yhteensä 9 kunnaria ja 40 tavallista juoksua.

Kuopiolaiset löivät alkutahdit ottelulle tekemällä avausvuoroon kaksi juoksua. Kuula vastasi rakentamalla palottoman ajolähdön. Eetu Isohanni asettui mailan varteen. Kotiuttaminen jäi viimeisen lyönnin varaan. Vastustaja yritti antaa painetta rakentamalla repaleisen sumppukuvion. Eetu käytti tilanteen hyväkseen ja löi pallon maisemiin kunnarin arvoisesti.Ottelun hallinta siirtyi takaisin Puijon pojille toisessa vuoroparissa. Varsinkin Juho Keinäsen ruuti oli kuivaa ja hän onnistui löytämään tilaa kotiutuksilleen Kuulan ulkokentästä. Puijo hallitsi hienokseltaan avausjaksoa tämän jälkeen. Kuula tuli viimeiseen lyöntivuoroon viiden juoksun takamatkalta. Kuula vyörytti sisäpeliään yli kahden lyöntikierroksen ajan ja onnistui juoksu kerrallaan kuromaan Puijon johdon kiinni. Erityisesti edukseen esiintyi harjoittelutauon virkistämä Aappo Savikoski. Hän kävi kolmesti mailan varressa ja löi jokaisella kerralla miehen kotipesään. Savikosken iskemä tasoitusjuoksu tuli läpilyönnillä, joka harmittavasti tuotti vain yhden juoksun, kun koivun runko pysäytti pallon etenemisen. Enempää juoksuja ei enää syntynyt, joten jakso päättyi tasalukemiin 12-12.

Toisen jakson avausvuoropari enteili juoksuhanojen sulkeutumista, kun molemmat joukkueet onnistuivat kotiuttamaan vain kertaalleen, mutta se oli vain harhaa. Tätä seurasi nimittäin todennäköisesti Suvannon tämän kesän viihdyttävin vuoropari. Kuulan joukkue esitti huikeaa lyöntipeliä. Juho Luttinen, Jaakko Leskelä ja Juho-Pekka Kujala löivät kunnareillaan Kuulalle yhteensä yhdeksän lisäjuoksua. Kuopio ei ensin saanut tasoittavalla lyöntivuorollaan aikaan kuin kaksi nopeaa paloa. Se pääsi kuitenkin takaisin mukaan peliin, kun kaksi onnekasta välilyöntiä tuottivat molemmat juoksun. Tämän jälkeen kuopiolaiset löivät pallon kahdesti Kalajoen rantaan ja yhtäkkiä Kuulan selvä johto ei ollutkaan enää niin selvä. Tilanne kaventui jatkossakin niin, että Kuopio tuli ottelun viimeiseen lyöntivuoroon tilanteesta 12-11. Kuula onnistui torjumaan savolaisten ykköskärjen hyökkäyksen. Jatkossa kuitenkin Nestori Moision ja Kalle Miettisen taitolyönnit olivat liikaa Kuulan ulkokentälle ja näin Kuopio vei jakson lukemin 12-13 ja koko ottelun 0-1.

Yleisö näki pelin, jossa molemmat joukkueet esittivät laajalla rintamalla vahvaa ja monipuolista lyöntipeliä. Kuulasta palkittiin niin sisä- kuin ulkopelissäkin onnistuneet Eetu Isohanni ja Aappo Savikoski.