B-pojat (1999-2000 syntyneet), B-pojat SM-sarja

Kuula - Pattijoen Urheilijat

Suvannon pesäpallokenttä

B-pojilla tiukka taistelu PattU:a vastaan

Suvannolla nähtiin jälleen vaiherikas ja jännittävä ottelu, kun Pattijoen urheilijat otti mittaa Kuulan B-pojista. Pattijoki voitti hutunkeiton ja valitsi sisävuoron. Raahelaisten lähtivät hyökkäämään hakien läpilyöntejä vähän joka tilanteessa. Taktiikka oli lähellä onnistua, kun miestenkin superissa esiintyneet Antti Väänänen ja Tuukka Sarkkinen iskivät teräviä sivalluksia kohti kakkospesää. Kuulan ulkokenttä pysäytti kuitenkin pallot mustelmia kaihtamatta ja jätti vastustajan ilman juoksuja. Kuula siirtyi nopeasti johtoon omalla lyöntivuorollaan, kun Eetu Isohanni kotiutti Juho Matolan. Hyvästä yrityksestä huolimatta lisäjuoksut jäivät syntymättä. Toisessa vuoroparissa Pattijoki tuli tasoihin. Kuulan vastaus ja samalla jakson ratkaisu nähtiin kolmannessa vuoroparissa. Ensin Henry Kiuru kotiutti millimetrin tarkalla näpyllä Juho-Pekka Kujalan ja tämän jälkeen Jaakko Leskelä iski kovalla saumalyönnillä Juho Luttisen kotipesään. Pattijoki ei onnistunut viimeisessä lyöntivuorossaan tekemään juoksuja, joten Kuula voitti jakson lukemin 3-1. Eetu Isohanni väläytteli jakson aikana kovaa heittokättään polttamalla Pattijoen etenijät useaan otteeseen kotitaipaleella.

Toisella jaksolla nähtiin Juuso Nousiainen-show. Pattijoen lukkari hyydytti täysin Kuulan sisäpelin kovalla heittoruletillaan. Simosta Pattijoen joukkueeseen täksi kaudeksi tullut Nousiainen piti Kuulan kärkkymisen kurissa ja kun vaihtolyönnit eivät olleet riittävän laadukkaita, oli tilanteiden rakentelu Kuulan pelaajille haastavaa. Jakso ei lopulta tarjonnut kotijoukkueella ainuttakaan juoksua. Pattijoki sen sijaan sai juoksutilin auki heti avausvuoroparissa ja jakson päättyessä juoksuja oli syntynyt yhteensä seitsemän. Jakso päättyi lukemiin 0-7.

Supervuoro alkoi Kuulan joukkueelta nihkeästi ja näytti jo siltä, että juoksuja ei synny. Kakkoskärki sai kuitenkin rakennettua kolmostilanteen. Lyömään asettui Niko Jutila, joka ujutti viimeisenä lyöjänä pallon väliin. Henry Kiuru luki pallon lentoradan hyvin ja otti maagisen hyvän lähdön kolmospesältä ja ennätti helposti kotipesään. Pattijoki tuli tasoittavalla vuorollaan rinnalle, kun Antti Väänänen kotiutti kaimansa Antti Karjaluodon. Ottelu ratkesi Pattijoen onnistuneeseen yllätyskotiutukseen ja näin Kuulan pelaajat joutuivat poistumaan pukukoppiin päät painuksissa. Joukkue oli todella pettynyt ottelun lopputulokseen, mutta jo loppuverryttelyssä oli havaittavissa, että ensi viikon perjantaina Suvannolla nähdään sisuuntunut Kuula, kun vastaan asettuu Kuopion joukkue.

Kuulasta palkittiin sisäpelissä onnistunut Henry Kiuru ja uhrautuvaa ulkopeliä esittänyt Aappo Savikoski. Tsemppipelaajan palkinnon sai jälleen kerran Niko Jutila. Ihan jännittää, kuka sen saa ensi kerralla ;)